Sportief afslanken

Wat is sportief afslanken?

Elk voor- en najaar bieden we de beweegprogramma’s ‘sportief afslanken’ en ‘sportief diabeter’ aan op onze locatie in Urk. Het beweegprogramma houdt in dat je 12 weken onder begeleiding van een therapeut en diëtiste, eventueel aangevuld met een psychomotorisch therapeut, werkt aan je leefstijl en voedingspatroon.

Sportief afslanken en sportief diabeter zijn groepsprogramma’s waarbij het verbeteren van jouw leefstijl centraal staat. Het is een combinatie van begeleiding van een diëtiste en trainen in ons sportcentrum. Je traint samen met mensen die dezelfde doelstellingen hebben. Uiteindelijk doen we het samen. We stimuleren elkaar zodat we ons doel behalen!

Tijdens het traject word je uitgedaagd om geleidelijk steeds iets meer uit jezelf te halen. In de oefenzaal krijg je zowel ondersteuning als aanbevelingen om je leefstijl op lange termijn blijvend te verbeteren.

Welk doel heeft dit programma?

Het doel van het programma is naast verantwoord afvallen, om een gezonde en actieve levensstijl te realiseren. Het bestaat uit een combinatie van beweging, voeding en bewustwording. Deze combinatie zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in wat nodig is om jouw ongezonde leefstijl aan te pakken. Hierdoor heb je vele malen minder kans op lichamelijke en psychische problemen. Het programma richt zich meer op gedragsverandering dan afslanken. Op deze manier houd jij het afslanken langer vol. Dit betekent dan ook dat je na dit programma van 12 weken er nog niet bent.

In de loop van het programma stimuleren en begeleiden wij je bij het kiezen van een geschikte beweegactiviteit die bij jou past. Sommige deelnemers kiezen voor een fysiosportgroep of een fitnessabonnement. Anderen gaan bijvoorbeeld zwemmen, wandelen, fietsen of sluiten zich aan bij een sportvereniging.

Wil je meedoen met dit beweegprogramma? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Vergoeding?

Het beweegprogramma sportief afslanken komt helaas niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de kosten kan je onze tarieven pagina bekijken.

‘Bewegen is belangrijk, houd jezelf gezond!’