Tarieven

Fysiotherapie, ergotherapie en psychomotorische therapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je meer behandelingen vergoed. Check dit bij jouw zorgverzekeraar. 

Zorgverzekering fysiotherapie

Iedereen heeft recht op fysiotherapie. Fytac heeft goede contractafspraken met alle grote zorgverzekeraars in Nederland. Toch biedt elke zorgpolis een andere dekking voor fysiotherapie. Wil je weten hoeveel behandelingen jouw zorgverzekering dekt? Vraag je fysiotherapeut of bekijk het aantal behandelingen via uw zorgverzekeraar. 

Tarieven behandelingen fysiotherapie

Bij Fytac vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede zorg. We proberen daarom altijd de laagste prijzen aan te bieden. Ben je benieuwd wat de kosten zijn van een behandeling, e-consult of onderzoek? Bekijk dan onze tarieven. Ben je niet voldoende verzekerd voor fysiotherapie? Kijk dan eens naar onze zorgmodulepakketten. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor het behandelingstraject én krijg je je intake gratis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat je elk kalenderjaar recht hebt op 10 uur ergotherapie. Dit vergoedt je basisverzekering. Er wordt hierbij aanspraak gemaakt op je eigen risico. Sommige zorgverzekeraars vergoeden meer als je een aanvullend verzekering hebt. Vraag je ergotherapeut of je zorgverzekeraar voor het aantal behandelingen waar jij recht op hebt.

Ben je benieuwd naar de kosten per behandeling van ergotherapie bij Fytac? Bekijk onze tarieven

Psychomotorische therapie (pmt) valt onder ‘vaktherapie’. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Vraag je therapeut of je zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. 

Ben je benieuwd naar de kosten per behandeling psychomotorische therapie bij Fytac? Bekijk onze tarieven

Zorgmodulepakketten: één vaste prijs per maand

Zorgmodule-pakketten: één vaste prijs per maand

Ben je niet voldoende verzekerd voor fysiotherapie? Met de Fytac zorgmodulepakketten ontvang je op een betaalbare manier de zorg die je nodig hebt! Betaal elke maand een vast bedrag en kom niet voor verrassingen te staan.

De zorgmodulepakketten

De zorgmodule-pakketten

Samen met je behandelaar overleg je welke zorgmodule het beste past bij jouw situatie. Kies uit de volgende zorgmodulepakketten:

Vaak moet je aan het begin van een behandeltraject veel betalen. Met de zorgmodule betaal je een jaar lang één vast bedrag per maand, zonder rente of extra kosten. Je sluit het pakket pas af als je het nodig hebt. Zo is de prijs vooraf duidelijk en weet je precies waar je aan toe bent.

1

Zorgmodule Basic

2

Zorgmodule Royaal

3

Zorgmodule Excellent

De prijzen gelden voor 2024

Vergoeding chronische klachten

Heb je een chronische aandoening? Dan kan het voorkomen dat de behandeling hiervan niet automatisch vergoed wordt vanuit je basisverzekering. Het moet voor de verzekeringswet eerst officieel aangemerkt worden als chronische aandoening. Hiervoor moet de chronische klacht aan de volgende voorwaarden voldoen:

Behandeltraject chronische aandoening

Zodra je klacht als chronische aandoening is aangemeld, kun je starten met een behandeltraject op basis van een chronische aandoening. Je behandelingen worden vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit het basispakket. Dit ziet er als volgt uit:

Vanaf de 21e behandeling vergoedt je basisverzekering de volgende behandelingen. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit je aanvullende verzekering. Ook kan het zijn dat je basisverzekering de eerste 20 behandelingen vergoed. Is dit niet het geval? Dan ontvang je van ons een factuur van deze behandelingen.

Wil je weten of de eerste 20 behandelingen vergoed worden? Lees je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar. 

In dit geval worden alle behandelingen voor een chronische aandoening vergoed vanuit de basisverzekering.

Geen chronische aandoening

Is jouw klacht geen chronische aandoening? Dan kom je niet in aanmerking voor een behandeltraject op basis van een chronische aandoening. In dat geval worden al je behandelingen vergoed door je aanvullende zorgverzekering of komen ze voor je eigen rekening. Wanneer je deze kosten wil spreiden, bekijk in dat geval onze zorgmodulepakketten. Hiermee betaal je een vast bedrag per maand, zodat je precies weet wat de kosten voor je behandeltraject zijn.