VSO-steunzolen

VSO-steunzolen

Steunzolen bieden een uitkomst wanneer je de kans op blessures wilt verminderen, je sportprestaties wilt verbeteren of juist meer comfort wilt bij langdurig staan en/of wandelen.

Wat houdt een analyse voor steunzolen in?

Bij een analyse voor steunzolen vindt er eerst een consult plaats, deze bestaat uit een medisch vraaggesprek gevolgd door een inspectie van jouw huidige schoenen en eventueel zolen. Hierna wordt de voetenstand beoordeeld, zo nodig gecombineerd met een beweeglijkheidstest van de belangrijkste gewrichten, gevolgd door een dynamische digitale drukmeting. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats: jouw afwikkelpatroon op een vaste ondergrond (geen loopband) wordt geregistreerd. Tot slot worden de verzamelde gegevens samen met jou besproken en geven we je een passend advies.

Wat is het doel van de analyse?

Wat is het doel van de analyse?

Het doel van de analyse is om een beeld te krijgen waar jouw voet, knie, heup of rugklachten vandaan komen, en hier natuurlijk een oplossing voor te vinden. Dit kan een steunzool zijn, maar bijvoorbeeld ook een ander advies. Daarnaast biedt een VSO-steunzool een vergrote kans om je sportprestaties te verbeteren, de kans op blessures te verminderen, of juist het optimaal te herstellen van een blessure.

Voor wie zijn VSO-steunzolen geschikt?

Voor wie zijn VSO-steunzolen geschikt?

Wij onderscheiden ons juist door meer gericht advies te geven aan sporters, denk hierbij aan bijvoorbeeld hardlopers, voetballers, basketbal of volleybal. Maar ook mensen die graag wandelen, of juist een statisch beroep hebben zijn bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunnen steunzolen je helpen als je klachten ervaart aan enkels, knieën of heup. 

Vergoedingen

Vergoedingen

Vergoedingen

Je wil natuurlijk graag dat jij geholpen kan worden, zodat je geen last meer ervaart. Maar hoe zit het precies met de tarieven en vergoeding? De zolen kosten 194 euro per paar, inclusief 6 maanden aanpassingen indien nodig. Vergoeding hangt af per zorgverzekeraar en pakket. Alle Achmea-labels erkennen de VSO-(sport)steunzool. Hier bovenop komt een intake fysiotherapie, hier geldt dus als je verzekerd bent voor fysiotherapie dan wordt de zitting vergoed.

Heb je vragen? Bijvoorbeeld op hoeveel behandelingen je recht hebt? Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Vraag daarom jouw zorgverzekeraar hoe het precies zit!

Momenteel wordt deze analyse alleen uitgevoerd op Urk.