Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysio therapie

Vaak is het mogelijk om klachten rondom de bekken te verhelpen. Het kan zijn dat jij je schaamt voor je klachten of dat je de mogelijkheden van bekkenfysiotherapie nog niet helemaal kent. Daar willen wij verandering in brengen, want veel klachten zijn door bekkenfysiotherapie te verhelpen of in ieder geval te verminderen!

Wat is de bekkenbodem?

De bekkenbodem is een spierlaag die zich onderin het bekken bevindt. Deze spierlaag ondersteunt onder andere:

Bekkenbodemspieren zorgen voor het vasthouden of loslaten van urine, winden en ontlasting. Daarnaast hebben deze spieren een functie bij de stabiliteit van het bekken en seksualiteit.

Wanneer ga je naar de bekkenfysiotherapeut?

Wanneer ga je naar de bekken- fysiotherapeut?

Als je bekkenbodemspieren niet meer goed functioneren, dan kan je verschillende klachten krijgen. Niet alleen vrouwen kunnen hier last van krijgen, ook mannen en kinderen.

Voorkomende klachten:

Schaamte

Gelukkig zijn best veel bekkenklachten te verhelpen, maar met sommige klachten is het best lastig om hulp te vragen. Het kan zijn dat jij je ervoor schaamt, maar daar is geen enkele reden voor nodig! Bekkenklachten komen juist veel voor. Dus zet je schaamte aan de kant en neem contact op!

Hoe werkt bekkenfysiotherapie?

Hoe werkt bekkenfysio therapie?

Ben je benieuwd naar de stappen die doorlopen worden? Dat is begrijpelijk! Hieronder hebben wij dit voor jou in kaart gebracht. Verder is een verwijzing van de huisarts niet nodig voor deze behandeling.

Het is mogelijk om bij Fytac een gespecialiseerde behandeling te volgen bij een ervaren bekkenfysiotherapeute. Het spreekt voor zich dat jouw klachten in vertrouwen worden behandeld en dat er voldoende privacy in de praktijk aanwezig is om de behandeling uit te voeren. Mensen voelen zich na een behandeling vaak beter en meer vertrouwd met hun lichaam.

1

Eerste gesprek
De bekkentherapeut begint met een vraaggesprek. Ze wil bijvoorbeeld weten wat voor klachten je voelt en waar je last ervaart.

Je kan ook met vragen op seksueel gebied bij onze bekkenfysiotherapeute terecht. Zij is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

2

Start behandeling 
Als deze behandeling voor jou geschikt is, gaan we van start! De bekkenfysiotherapeut helpt je bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van je bekkenbodemspieren.

3

Behandeling afronden 
Ter afronding van de behandelingen geven wij je adviezen mee, zoals over:

Tarieven bekkenfysiotherapie

Tarieven bekkenfysiotherapie

Tarieven bekkenfysio therapie

Je wil natuurlijk graag dat jij geholpen kan worden, zodat je geen last meer ervaart. Maar hoe zit het precies met de tarieven en vergoeding voor deze behandeling? Voor de behandeling van ongewild urineverlies worden de eerste negen behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Behandelingen van andere klachten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Heb je vragen? Bijvoorbeeld op hoeveel behandelingen je recht hebt? Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Vraag daarom jouw zorgverzekeraar hoe het precies zit!

Bekijk hier onze tarieven als het gaat om bekkenfysiotherapie.