Sportfysiotherapie

Sport- fysiotherapie

Sport- fysiotherapie

Heb je pijn tijdens of na het sporten? Heb je een blessure opgelopen of wil je juist blessures voorkomen? Sportfysiotherapie helpt! De behandeling richt zich op het voorkomen van sportblessures. Zo kan je snel weer op je oude niveau trainen.

Wanneer ga je naar de sportfysiotherapeut?

Wanneer ga je naar de sport fysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut behandelt mensen met verschillende klachten en doelen. Je gaat naar een sportfysiotherapeut als je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten. Veelvoorkomende sportblessures zijn:

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? De sportfysiotherapeut behandelt, begeleidt en adviseert. De behandeling richt zich niet alleen op het herstel van de lichaamsdelen die geblesseerd zijn, maar ook op delen die nog wél goed werken. Zo kom je niet alleen van je klachten af, maar wordt je hele lichaam sterker!

Sportfysiotherapie voor ervaren sporters

De sportfysiotherapeut behandelt ook ervaren sporters zonder klachten. Hij weet welke eisen sport aan je lichaam stelt en wat jouw motivatie is. Tijdens de trainingen wisselt de sportfysiotherapeut met de intensiteit en de hoeveelheid rust. Door deze persoonlijke aanpak, train jij je spieren optimaal en haal je binnen no-time je sportieve doel, zoals een marathon lopen.

Zo werkt sportfysiotherapie

Zo werkt sport- fysiotherapie

Ben je een beginnende, ervaren of geblesseerde sporter? Sportfysiotherapie is voor iedereen.

1

Tijdens een intakegesprek bespreek je met de sportfysiotherapeut je wensen of je blessure.

2

De sportfysiotherapeut onderzoekt de functie van het lichaamsdeel dat geblesseerd is. Hij stelt vast wat het probleem is en stelt een behandelplan op. Ben je niet geblesseerd? Dan onderzoekt de therapeut wat je huidige conditie is en stelt hij een trainingsplan op.

3

Start van je behandeling. Je blessure vermindert en je sportieve prestaties verbeteren.