Beweegprogramma COPD

Beweeg- programma COPD

Wat is COPD?

Mensen met COPD worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse handelingen. Als die bewegingen al een hele opgave zijn, staat je hoofd al helemaal niet naar extra bewegen. En zo worden mensen steeds benauwder, gaan ze nog minder bewegen en kunnen ze steeds minder. Een beweegprogramma op maat kan mensen met COPD helpen om deze spiraal te doorbreken.

Bewegen bij Fytac geeft lucht!

Voel jij je benauwd wanneer jij je inspant? Heb je ook last van hoestbuien? Je denkt dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee je benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar!

Wist je dat wanneer je chronische bronchitis of longemfyseem hebt, kortweg COPD, het extra belangrijk is dat je beweegt? Als je minder beweegt, krijg je juist eerder klachten en je mogelijkheden nemen steeds verder af. Bewegen geeft lucht. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft in samenwerking met het Astma Fonds, TNO en de katholieke universiteit van Leuven het beweegprogramma COPD ontwikkeld, speciaal voor mensen met COPD.

Het doel van het beweegprogramma is dat je leert om dagelijks voldoende te bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van jouw gezondheid. Je doorloopt het programma samen met onze fysiotherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid. Je bent bij ons in goede handen. Wat levert het beweegprogramma op? Minder benauwdheid, meer uithoudingsvermogen en verantwoord bewegen!