Shockwave therapie

Wil je een snel herstel bij een spier- of peesblessure? Dan is shockwave therapie uiterst geschikt. Het is de meest effectieve behandelmethode om snel van jouw klachten af te komen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben shockwave therapie als een zeer effectieve methode beoordeeld. Soms kan zelfs een operatie voorkomen worden!

Shockwave therapie, ook wel extracorporale shockwave therapie (ESWT), is een behandeltechniek waarbij je schokgolven krijgt op de plek waar je klachten hebt. De stofwisseling wordt hierdoor geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam vanuit zichzelf sneller herstelt.

“Met enkele behandelingen is een blessure verleden tijd.”

Wanneer shockwave therapie?

Een shockwave behandeling kan voor vele verschillende klachten een uitkomst bieden, zoals:

Voordelen

Hoe werkt shockwave fysiotherapie?

Ben je benieuwd naar de stappen van het behandeltraject?
Dat is begrijpelijk! Hieronder hebben wij dit voor jou in kaart gebracht. Verder is een verwijzing van de huisarts niet nodig voor deze behandeling. Heb je dus klachten? Twijfel niet en neem contact met ons op!

1

Eerste gesprek 
De therapeut begint met een vraaggesprek. Hij wil bijvoorbeeld weten wat voor klachten je ervaart en waar je pijn voelt. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Door het gebruik van een echo kan de therapeut onderzoeken wat de oorzaak van de pijn is. De fysiotherapeut zal je tijdens de echo precies vertellen en laten zien waar de blessure zichtbaar is.

2

Vervolgstap bepalen 
De tweede stap is bepalen of deze therapie voor jou geschikt is of niet. Stel dat dit niet het geval is, dan verwijzen wij je door naar een andere behandeling of deskundige.

3

Start behandeling 
Als deze behandeling voor jou geschikt is, gaan we van start! Deze vorm van therapie is waarschijnlijk nieuw voor je. Onze therapeut stelt je gerust door je stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. Een behandeling duurt ongeveer één uur. Uit onderzoek is gebleken dat 4 tot 6 behandelingen zorgen voor een optimaal behandelresultaat. Vandaar raden wij jou dit ook aan!

Tarieven shockwave therapie

Je wil natuurlijk graag geholpen, zodat je geen klachten meer hebt. Maar hoe zit het precies met de tarieven en vergoeding voor deze behandeling? Ondanks dat shockwave therapie inmiddels welbekend is, is deze vorm van therapie nog niet opgenomen in het standaardpakket van de ziektekostenverzekering.

 

Wij declareren shockwave therapie als een fysiotherapeutische behandeling. Lees op onze tarieven pagina wat shockwave therapie kost. Ben je aanvullend verzekerd? Dan zijn er verder geen kosten aan verbonden.