Psychosomatische fysiotherapie

Psycho- somatische fysiotherapie

Psycho- somatische fysiotherapie

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Ben je vermoeid, overbelast, gespannen en ervaar je pijn? Voel je dat je uit balans bent? Psychosomatische fysiotherapie helpt! Het helpt je om de balans tussen jouw lichaam en geest terug te vinden. We kijken naar de verbintenis tussen je geest, lichaam en leefomgeving. Dit staat allemaal met elkaar in verband. Als één onderdeel afwijkt, zorgt dit ervoor dat je niet meer in balans bent.

Een psychosomatisch therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Heel vervelend, maar gelukkig kan psychosomatische fysiotherapie je hierbij goed helpen!

Wanneer ga je naar de psychosomatisch therapeut?

Lichamelijke klachten

Psychische klachten

Gedragskenmerken

Oorzaken

Vaak is de oorzaak van de gezondheidsklachten niet zo eenvoudig aan te wijzen. Het blijkt dat 20% à 50% van de lichamelijke klachten die bij de huisarts gemeld wordt niet of nauwelijks lichamelijk verklaard kan worden. Hierdoor denken we snel dat het een psychisch probleem is, maar toch zijn er lichamelijke klachten.

Veel mensen weten niet goed wat ze hiermee moeten doen; ze gaan van arts naar arts met de hoop om antwoord op hun onduidelijkheden te krijgen. Vaak zonder het gewenste resultaat. In zo’n geval zorgt een psychosomatisch therapeut voor verschil!

Er zijn verschillende oorzaken die verband houden met het ontstaan of voortbestaan van klacht, bijvoorbeeld:

Hoe werkt psychosomatische fysiotherapie?

Hoe werkt psycho-somatische fysiotherapie?

Ben je benieuwd naar de stappen die doorlopen worden? Dat is begrijpelijk! Hieronder hebben wij dit voor jou in kaart gebracht. Ook goed om te weten: de behandeling wordt vergoed door ziektekostenverzekeraars in de aanvullende verzekering. Daarnaast is een verwijzing van de huisarts niet nodig voor deze behandeling. Heb je dus klachten? Twijfel niet en neem contact met ons op!

1

Intakegesprek
Tijdens een intakegesprek bespreek je met de therapeut jouw lichamelijke en psychische klachten.

2

Behandelplan
Aan de hand van het intakegesprek stelt de therapeut samen met jou een behandelplan op. Het doel van de behandeling is dat jij minder lichamelijke en psychische klachten ervaart.

3

 Start behandeling
Vervolgens gaan we van start met de behandeling. Dit bestaat met name uit cognitieve gedragstherapie en therapeutisch lichaamswerk zoals ademhalings- en bewustwordingsoefeningen. Leer hoe je lichaam werkt en hoe je daar zelf invloed op hebt.

4

Behandeling afronden
De behandeling zetten we voort totdat jij weer lekker in je vel zit en weer kan genieten van het leven!

Tarieven psychosomatische fysiotherapie

Tarieven psychosomatische fysiotherapie

Je wil natuurlijk graag geholpen worden, zodat je geen last meer van je kaak hebt. Maar hoe zit het precies met de tarieven en vergoeding voor deze behandeling? Vanuit de aanvullende verzekering krijg je vergoeding voor psychosomatische fysiotherapie. Heb je vragen? Bijvoorbeeld op hoeveel behandelingen je recht hebt? Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Vraag daarom jouw zorgverzekeraar hoe het precies zit!

Heb je het aantal behandelingen waar je recht op hebt, verbruikt? Dan zal je de volgende behandelingen zelf moeten betalen. Lees op onze tarieven pagina wat psychosomatische fysiotherapie kost.