Fytac Fit Core Training

Wat is core training?

De core van je lichaam is het fundament voor al je bewegingen. Sterke kernspieren hebben een positief effect op jouw lichamelijke gezondheid. Je wordt krachtiger, wat helpt bij sportprestaties, maar ook bij dagelijkse activiteiten zoals tillen. Daarnaast krijg je een betere balans en grotere mobiliteit. Een sterke core helpt verder om (sport)blessures te voorkomen, omdat je kernspieren aan de basis liggen van al jouw bewegingen.

Principes van core training

Het stabilisatiesysteem is voornamelijk verantwoordelijk voor stabiliteit van de onderrug bekken-heup (lumbo-pelvic-hip) complex. Het bewegingssysteem is daarentegen verantwoordelijk voor de bewegingen in de core. Dit betekent dat we moeten werken van binnen (stabiliserend systeem) naar buiten (bewegend systeem). 

 

Het trainen van de spieren van het bewegende systeem vóór het trainen van het stabiliserende systeem is geen logische keus. Dit kan je vergelijken met het bouwen van een huis zonder een fundering. Om een stabiel platform te creëren, moet de fundering eerst ontwikkelt worden die als stabiel platform kan dienen waar de resterende componenten van het huis op gebouwd kunnen worden. We moeten eerst stabiliteit hebben voordat we efficiënt kunnen bewegen. Dus kom langs en doe mee met onze core training!

Voel je fit met Fytac!

Ben je enthousiast geworden en wil je werken aan jouw fitheid? Meld je dan nu aan via het formulier of neem contact met ons op via de whatsapp-functie op onze site!