Sportfief Diabeter

Wat is sportief diabeter?

Elk voor- en najaar bieden we de beweegprogramma’s ‘sportief afslanken’ en ‘sportief diabeter’ aan op onze locatie in Urk. Het beweegprogramma houdt in dat je 12 weken onder begeleiding van een therapeut en diëtiste, eventueel aangevuld met een psychomotorisch therapeut, werkt aan je leefstijl en voedingspatroon. 

Sportief afslanken en sportief diabeter zijn groepsprogramma’s waarbij het verbeteren van jouw leefstijl centraal staat. Het is een combinatie van begeleiding van een diëtiste en trainen in ons sportcentrum. Je traint samen met mensen die dezelfde doelstellingen hebben. Uiteindelijk doen we het tezamen. We stimuleren elkaar zodat we ons doel behalen!

 

 

Tijdens deze twaalf weken monitoren we je bloedsuiker. Soms komt het voor dat je samen met de specialist een afstemming maakt qua medicatie. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat de medicatie naar beneden aangepast kan worden door het gunstige effect van de aangepaste leefstijl.

Gedurende het traject word je uitgedaagd om geleidelijk steeds iets meer uit jezelf te halen. In de oefenzaal krijg je zowel ondersteuning als aanbevelingen om je leefstijl op lange termijn blijvend te verbeteren.

Doel van het programma

Het doel van het programma is naast verantwoord afvallen, om een gezonde en actieve levensstijl te realiseren. Het bestaat uit een combinatie van beweging, voeding en bewustwording. Deze combinatie zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in wat nodig is om jouw ongezonde leefstijl aan te pakken. Hierdoor heb je vele malen minder kans op lichamelijke en psychische problemen. Het programma richt zich meer op gedragsverandering dan afslanken. Op deze manier houd jij het afslanken langer vol. Dit betekent dan ook dat je na dit programma van 12 weken er nog niet bent.

In de loop van het programma stimuleren en begeleiden wij je bij het kiezen van een geschikte beweegactiviteit die bij jou past. Sommige deelnemers kiezen voor een fysiosportgroep of een fitnessabonnement. Anderen gaan bijvoorbeeld zwemmen, wandelen, fietsen of sluiten zich aan bij een sportvereniging.

Wil je meedoen met dit beweegprogramma? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Vergoeding

Het volgen van dit beweegprogramma kan geheel gratis zijn! Dit hangt af van jouw aanvullende verzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan hoeveel je vergoed krijgt. Met vragen over vergoedingen van het beweegprogramma kan je ook bij onze administratie terecht. 

Wil je deelnemen aan dit programma? Dan moet je voldoen aan bovenstaande voorwaarden én heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Voor meer informatie kan je contact opnemen via info@fytac.nl of 038 – 385 69 99.

‘Bewegen is belangrijk, houd jezelf gezond!’

Wil je deelnemen aan dit programma? Dan moet je voldoen aan bovenstaande voorwaarden én heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Voor meer informatie kan je contact opnemen via info@fytac.nl of 038 – 385 69 99.

‘Bewegen is belangrijk, houd jezelf gezond!’