FitFair beurs

De FitFair beurs is een interactieve beurs met Fitness-stands, clinic en workshops, demonstraties, masterclasses en natuurlijk alles op het gebied van voeding en leefstijl. Danny en Albert geven een kort verslag van de dag:

Lezing Better in = Better out
De eerste lezing werd gehouden door een arts in opleiding van het Radboud UMC. Het ging over het bekende concept Better in=Better out op gebied van trainen voor een operatie. Dit concept loopt als sinds de jaren ’90 maar is nooit op grote schaal van de grond gekomen. Dat willen ze nu anders doen.

Fit4Surgery en Fit4Chemo zijn bezig met een onderzoek waarin ze 2800 (darmkanker)patiënten includeren die meedraaien in het programma waarin ze voor de operatie: 3x per week sporten onder fysio begeleiding, afspraak en begeleiding met een diëtiste, en een psycholoog die je door het traject heen loodst. De eerste resultaten zijn al veelbelovend: -2 opnamedagen ziekenhuis, -50% complicaties en -65% Clavien Dindo gradatie 3 of hoger.   

Masterclass Bell Coaching
Bij de masterclass van Bell Coaching kregen we verdieping over de beperkende factoren omtrent oefeningenselectie. Denk bijvoorbeeld aan de oefening deadlift, waarbij meestal de gripkracht de beperkende factor is en je de rugspieren dus niet maximaal kunt uitdagen om spiergroei te bevorderen. Voor meer informatie en verdieping van deze masterclass, kan je verder lezen op de website van Bell Coaching

De Abs-training van Belle Hut was er eentje die we in de autorit naar huis nog voelden… Een 30 minuten HIIT-training die bomvol zat met leuke uitdagende oefeningen van squatjacks tot push ups en een buikspieren workout die de spieren deed tintelen. Kortom: een leuke beurs!