Duizeligheid

Duizeligheid

De oorzaken van duizeligheid zijn vaak niet kwaadaardig, maar toch is de invloed ervan op je dagelijkse leven groot. Het kan je een onzeker gevoel geven. Soms komt het voor dat duizeligheid vaak optreed, zo hevig dat het je dagelijkse leven beïnvloed. In zo’n situatie is het zeker verstandig om hulp in te schakelen. Onze fysiotherapeuten helpen jou om van je klachten af te komen!

Wat is duizeligheid?

Wat is duizeligheid?

Als je duizelig bent, heb je het gevoel dat je niet in balans bent. Dat alles om je heen draait. Het gevoel van duizeligheid verschilt per persoon. De één voelt misschien een draaierig gevoel, terwijl de ander juist een zweverig gevoel krijgt. Je kan zelfs het gevoel hebben om te vallen, maar ook misselijkheid en overgeven komen voor.

Kenmerken van duizeligheid

Verschillende symptomen bij duizeligheid zijn:

Daarnaast zijn nekklachten vaak de aanleiding voor duizeligheid. Onze fysiotherapeuten kunnen dit effectief behandelingen door bijvoorbeeld dry needling.

Oorzaak duizeligheid

Duizeligheid kan vele oorzaken hebben. Vandaar is het soms moeilijk om snel een diagnose te stellen.
Enkele oorzaken zijn:

De behandeling

Ben je benieuwd naar de stappen die doorlopen worden? Dat is begrijpelijk!
Hieronder hebben wij dit voor jou in kaart gebracht. Verder is een verwijzing van de huisarts niet nodig voor deze behandeling.

1

Eerste gesprek
De fysiotherapeut begint met een vraaggesprek. Hij wil weten wat voor klachten je voelt en waar je dit voelt. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek.

2

Vervolgstap bepalen
De tweede stap is bepalen of jouw klachten middels fysiotherapie te behandelen zijn of niet. Stel dat dit niet het geval is, dan verwijzen wij je door naar een andere deskundige.

3

Start behandeling
Als deze behandeling voor jou geschikt is, gaan we van start! De fysiotherapeut gebruikt met name de epley-beweging tijdens de behandeling.

4

Behandeling afronden
Ter afronding van de behandelingen geven wij je adviezen en oefeningen mee naar huis zodat jij weer volledig kan functioneren!

Een vorm van duizeligheid: BPPD

We spreken van Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD) bij draaiduizeligheid die kortdurend, maar heftig optreedt bij bepaalde bewegingen. Bijvoorbeeld als je bukt, omhoog kijkt, draait in bed of juist in bed wil liggen. Het evenwichtsorgaan functioneert niet meer goed, vandaar ontstaat de draaiduizeligheid. 

Deze vorm van duizeligheid vergt een speciale behandeling die wij als Fytac bieden. Wist je dat BPPD bij een behandeling een successcore heeft van 90%? Ervaar je dus duizeligheidsklachten, neem dan contact met ons op!

Tarieven behandeling

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoedt krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie krijgt. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Ben je ouder dan 18 jaar zonder een chronische aandoening? Dan wordt de fysiotherapie niet vanuit de basisverzekering vergoed.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je waarschijnlijk meer behandelingen vergoed. Ben je nieuwsgierig op hoeveel behandelingen je recht hebt? Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Vraag daarom jouw zorgverzekeraar hoe het precies zit!

In veel gevallen wordt duizeligheid behandeld door een manueel therapeut.

Lees op onze tarieven pagina wat een behandeling van een manueel therapeut kost.