Gecombineerde Leefstijlinterventie

Gecombineerde
Leefstijlinterventie

Gecombineerde
Leefstijlinterventie

Wat houdt het programma in?

Gecombineerde Leefstijlinterventie staat voor GLI. Het is een tweejarige groepsbehandeling om te werken aan een gezonde leefstijl. Het programma is bedoeld voor mensen die diabetes en overgewicht hebben. Het traject duurt 24 maanden. Het gaat er dus om dat jij écht gemotiveerd bent om je leefstijl te veranderen!

De behandeling richt zich op een blijvende gedragsverandering, met de intentie om de overtollige kilo’s permanent kwijt te raken

 

In de groepsgesprekken geven we je advies over beweging en gezonde voeding. Daarnaast leggen we je uit hoe je met bepaalde factoren kan omgaan die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Tot slot bespreken we de mogelijke oorzaken die tot overgewicht hebben geleid.

GLI vindt momenteel alleen in Meppel en op Urk plaats.

Welk doel heeft dit leefstijlprogramma?

Welk doel heeft dit leefstijlprogramma?

Welk doel heeft dit leefstijlprogramma?

Het doel is om door middel van groepslessen je leefstijl aan te passen. Je wil graag meer bewegen en gezonder eten waardoor je beter in je vel zit.

Voor wie is het?

Voor mensen met:
– een BMI > 25 met een verhoogd gezondheidsrisico;
– een BMI > 30 – Dyslipidemie;
– Diabetes;
– Cardiovasculaire aandoeningen;
– Artrose;
– Slaapapneu.

Opbouw van het leefstijlprogramma

Opbouw van het leefstijlprogramma

Opbouw van het leefstijlprogramma

Een Gecombineerde Leefstijlinterventie duurt in totaal twee jaar. Tijdens de behandeling werkt iedereen aan zijn of haar eigen doelen met behulp van een leefstijlcoach. De groep ondersteunt elkaar en leert van elkaars ervaringen tijdens groepsbijeenkomsten.

In de eerste maanden van de behandeling heb je naast de groepsbijeenkomsten een aantal één-op-één-gesprekken met je behandelaar. In deze gesprekken komt aan bod hoe een gezonde leefstijl eruitziet en hoe je daaraan kan werken. Het tweede gedeelte van de behandeling is vooral gericht op een blijvende gedragsverandering om te voorkomen dat je weer in oude gewoontes vervalt.

Vergoeding

Sinds 2019 vergoedt de basisverzekering GLI. Je moet op zijn minst een verhoogd gewicht hebben waar een gezondheidsrisico aan verbonden zit. De huisarts beslist of jij voor dit programma in aanmerking komt. Zo ja, dan verwijst hij je door naar een specialist die Gezonde Leefstijlinterventie aanbiedt.

Voor meer informatie over de kosten kan je onze tarieven pagina bekijken.

‘Bewegen is belangrijk, houd jezelf gezond!’